2 adet kereviz
1 adet limon
5 su bardağı su
3 yemek kaşığı soya sosu
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Birer çay kaşığı kimyon ve karabiber
1 tatlı kaşığı pul biber
Yeteri kadar tuz
SERVİS İÇİN
8-10 dal kıyılmış maydanoz
500 gram süzme yoğurt
1 diş sarımsak
Yeteri kadar tuz
ÜZERİ İÇİN: 1 yemek kaşığı zeytinyağı
Kerevizleri kabuklarını soyup küp doğrayın. Doğradığınız kerevizlerin kararmasını önlemek için limonu iki ya da dörde bölüp geniş ve cam bir kaba alın. Üzerine suyu ilave edin. Kerevizleri limonlu suda atın. Doğrama aşaması bitince suyunu iyice süzün. Geniş cam bir kaba alın. Üzerine soya sosu, zeytinyağı, kimyon, karabiber, pul biber ve tuz ilave edip harmanlayın. Karışımı Arnica GH22230 sıcak hava fritözünün haznesine aktarın. 180 derecede 13 dakika pişirin. Hazneyi çıkarıp maydanozun yarısını üzerine serpin. Servis için yoğurt, tuz ve dövülmüş sarımsağı iyice çırpın. Servis tabağına yayın. Üzerine kerevizi yerleştirin. Kalan maydanozu serpip zeytinyağı gezdirin ve servis yapın.