Çikolatalı Tulumba Tatlısı

Giriş Tarih ve Saati: 29.11.2013 | 11:30 Güncelleme Tarih ve Saati: 02.11.2018 | 14:22

Öncelikle şerbeti için toz şeker, su ve limonu tencereye alıp, şeker eriyene kadar karıştırarak kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra limon dilimlerini içinden çıkarın ve soğuması için bir kenara alın. Su, margarin ve tuzu bir tencereye alıp, margarin eriyene kadar ısıtın. Unu ilave edin ve tahta bir kaşıkla 5 dakika karıştırarak pişirin. Tencereyi ocaktan alıp, karıştırarak ılınmasını sağlayın. Ardından yumurtaları tek tek kırarak karışıma yedirin. İrmik ve nişastayı ekleyip, karıştırın. Tırtıklı ağzı olan sıkma torbasına karışımı boşaltın ve soğuk yağa şekil vererek sıkın. Daha sonra ocağın altını yakın ve tatlıları önlü arkalı kızartın. Kalan hamuru da aynı şekilde hazırlayın (hamuru kızartacağınız yağın her seferinde soğuk olması gerekiyor). Kızaran tatlıları soğuk şerbetin içine atın ve birkaç saniye sonra kevgir yardımıyla şerbetten çıkarın. Tatlılar üzerlerindeki şerbeti çekip soğuduktan sonra, bir uçlarını benmari usulü erittiğiniz bitter çikolata, hindistancevizi ya da toz antep fıstığına bulayarak servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.