Çikolatalı Tel Kadayıf Tatlısı
Tereyağını eritin ve bir kabın içinde tel kadayıfla karıştırın. İki eşit boyda tepsiye kadayıfları bölüştürün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri altın sarısı renk alana dek pişirin. Şerbet için tozşeker ve suyu 10-15 dakika kaynatıp limon suyunu ekleyin. Daha sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Fırından çıkan kadayıfları 5 dakika dinlendirip, üzerlerine şerbeti gezdirin. Muhallebi için un, nişasta, pirinç unu, yumurta, kakao ve tozşekeri tencereye alıp karıştırın. Sütü azar azar ekleyip karıştırmaya devam edin. Kıvam alınca çikolatayı ekleyin. Ocaktan alırken vanilya ilave edin ve soğutun. Mikser yardımıyla karıştırıp, tepsideki kadayıfın üzerine yayın. Diğer kadayıfı üzerine kapatıp, ortasına bir parça muhallebi koyup, pişmaniye ile süsleyip servis yapın.