Çikolatalı Tel Kadayıf Tatlısı

Giriş Tarih ve Saati: 24.05.2019 | 11:28 Güncelleme Tarih ve Saati: 24.05.2019 | 13:56

Tereyağını eritin ve bir kabın içinde tel kadayıfla karıştırın. İki eşit boyda tepsiye kadayıfları bölüştürün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri altın sarısı renk alana dek pişirin. Şerbet için tozşeker ve suyu 10-15 dakika kaynatıp limon suyunu ekleyin. Daha sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Fırından çıkan kadayıfları 5 dakika dinlendirip, üzerlerine şerbeti gezdirin. Muhallebi için un, nişasta, pirinç unu, yumurta, kakao ve tozşekeri tencereye alıp karıştırın. Sütü azar azar ekleyip karıştırmaya devam edin. Kıvam alınca çikolatayı ekleyin. Ocaktan alırken vanilya ilave edin ve soğutun. Mikser yardımıyla karıştırıp, tepsideki kadayıfın üzerine yayın. Diğer kadayıfı üzerine kapatıp, ortasına bir parça muhallebi koyup, pişmaniye ile süsleyip servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.