Çikolata kremalı baklava tarifi

Şerbetli tatlı deyince bir çoğumuzun ilk aklına baklavadır. Klasik tarifleriyle yemeğe alışkın olduğumuz baklavanın bu tarifi ise hepimizi şaşırtacak cinsten. Çikolatalı kremalı içiyle baklava tarifi

Giriş Tarih ve Saati: 23.10.2019 | 11:12 Güncelleme Tarih ve Saati: 23.10.2019 | 12:04

Badem, ceviz, fındık, antepfıstığı, tarçın ve tuzu rondodan geçirip kenara alın. Beş adet baklava yufkasını aralarına tereyağı sıvıyağ karışımından sürerek üst üste fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine bir miktar oda sıcaklığındaki çikolata kremasından sürüp, kuruyemişin bir kısmını serpin. Yeniden aralarına tereyağı sıvıyağ karışımı sürülmüş 5 kat baklava yufkası yerleştirip, çikolata kreması sürün ve kuruyemiş serpin. Aynı işlemi bir kez daha tekrarlayıp, kalan 1 adet yufkayı en üste yayın. Dilimleyip, önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana dek kontrol ederek pişirin. Şerbeti için suyu kaynatıp bal ve tarçınla karıştırın. Ilındığında sıcak baklavanın üzerine yavaş yavaş gezdirin. Tatlı şerbeti çekince servis yapın.

Aşçı: İdil Çimrin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.