Cevizli Tatlı

Giriş Tarih ve Saati: 15.07.2010 | 15:26 Güncelleme Tarih ve Saati: 01.11.2018 | 14:22

Margarini eritip, soğutun. Üzerine un, yumurta, yoğurt, şeker, sirke ve kabartma tozu ilave edip yoğurun. Hamuru 20 dakika dinlendirin. Daha sonra hamuru yağlı kağıtlar arasında merdane ile yarım santim kalınlığında açın. Ağzı geniş bir çay bardağı ile yuvarlaklar kesin. Kestiğiniz hamurların yarısını bir kenara ayırın. Kalanının ortasını bir likör bardağı ile keserek çıkarın. Çemberler elde edin. Yağlanmış tepsiye yuvarlak hamurları dizin. Üzerine çemberleri yerleştirin. Ortasına bir adet ceviz içi oturtun. Önceden 150 derecede ısıtılmış fırında hafif kızarana kadar pişirin. Tencerede şerbet malzemesini karıştırıp iyice kaynatın. Ilınması için bir kenara bırakın. Sıcak hamurların üzerine ılık şerbeti gezdirin. Soğuduktan sonra servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.