Cevizli Un Helvası

Giriş Tarih ve Saati: 10.02.2017 | 10:49 Güncelleme Tarih ve Saati: 02.11.2018 | 15:50

Şerbeti hazırlamak için toz şeker, su ve sütü bir tencereye alın. Kaynadıktan sonra ocağı kapatıp, soğumaya bırakın. Tencereye aldığınız tereyağını eritin ve 1 çorba kaşığı sıvı yağ ekleyin. Unu katın ve kısık ateşte unun rengi dönene kadar sürekli karıştırarak kavurun. Cevizi ilave edin ve 1 dakika daha karıştırın. Soğuyan şerbeti ekleyin ve şerbeti çekene kadar karıştırmaya devam edin.

Kaşığı ters çevirdiğiniz zaman helva göz göz atıyorsa ve kaşıktan parça parça düşüyorsa ocaktan alın. Tencerenin kapağı kapalı olarak 15 dakika demlendirin ve dilediğiniz şekilde servis tabağına alın. Ceviz ile süsleyerek, sıcak veya ılık olarak servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.