Cevizli Kolay Kuş Yuvası

Giriş Tarih ve Saati: 29.06.2011 | 17:06 Güncelleme Tarih ve Saati: 02.11.2018 | 15:02

Unu düz bir zemine alın. Ortasını havuz gibi açıp yumurta, yoğurt, limon suyu ve tuzu koyun. Ara sıra su ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın. 10 dakika dinlendirin. Daha sonra hamuru mandalina büyüklüğünde bezelere ayırın. Nişasta ya da un serperek baklava yufkası inceliğinde açın. Kenarlarını bıçakla keserek dikdörtgen haline getirin. Açtığınız hamurun kenarlarına yapışmasını sağlamak için yumurta akı sürün. Üzerine ceviz serpip alt ucundan yukarı doğru sararak rulo haline getirin. Rulo hamurdan iki parmak genişliğinde parçalar kesip dik olarak bir tepsiye dizin. Tereyağını eritip üzerlerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Ocaktan alıp soğutun. Diğer taraftan şerbeti hazırlamak için su ve toz şekeri bir tencerede karıştırıp ocağa oturtun. Kaynadıktan sonra limonu ilave edin. Bir iki taşım kaynattıktan sonra ocaktan alın. Sıcak şerbeti soğuk tatlıya döküp iyice çekmesini bekleyin. Üzerine kaymak parçaları koyarak servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.