Cevizli Kadayıf

iftara ne pişirmeli, sahurda ne yemeli derken neredeyse bitirdik Ramazan'ı. Şimdi sıra bayram tatlılarında. Kadayıf sevenleri mutlu edecek cevizli kadayıf tarifi.

Giriş Tarih ve Saati: 29.04.2022 | 10:10 Güncelleme Tarih ve Saati: 11.05.2022 | 15:04

Şerbet için su ve şekeri tencereye alın. 10 dakika kaynatıp limon suyunu ekleyin. Soğuması için kenara alın. Kadayıfı büyük bir kaseye alın. Eritilmiş tereyağını kadayıfın üzerine yavaş yavaş dökün. Kadayıf ve tereyağı iyice karışana kadar elinizde tiftifleyerek harmanlayın. Kadayıfın yarısını yuvarlak ve orta boy bir fırın tepsisine yayın. Üzerine elinizle bastırın. İnce çekilmiş cevizi kadayıfın üzerine eşit şekilde serpin. Kalan kadayıfı cevizin üzerine yayıp, yine elinizle bastırın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin. Fırından alıp 5 dakika dinlendirin. Soğuk şerbeti kepçe yardımıyla kadayıfın her yerine gelecek şekilde dökün. Yarım saat dinlendirip servis tabaklarına alın. Dondurma ile birlikte servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.