Cevizli Baklava

Giriş Tarih ve Saati: 23.10.2013 | 15:01 Güncelleme Tarih ve Saati: 31.10.2018 | 10:31

1 Yumurta, süt, fındık yağı, tuz, kabartma tozu ve sirkeyi yoğurma kabına alın. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar un ilave edip, yoğurun. Üzerine nemli bir bez örtün ve buzdolabında 20 dakika bekletin.
2 Dinlenen hamuru 30 eşit bezeye ayırın. 15 tanesinin üzerine nişasta serperek, neskafe fincanı büyüklüğünde açın. Açtığınız yufkaları üst üste koyun ve tepsinizin büyüklüğü kadar açın. Diğer 15 adet bezeyi de aynı şekilde hazırlayın. Yufkalardan 15 adedini yağlanmış tepsiye yerleştirin ve üzerine iri dövülmüş ceviz serpin. Kalan 15 adet yufkayı da üzerine yerleştirin ve baklava şekil vererek kesin.
3 Tereyağını kokusu çıkana kadar eritip, baklavanın üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında hem üstü hem altı kızarana kadar pişirin.
4 Şerbeti için toz şeker ve suyu bir tencereye koyup, kaynatın. Limon suyu ekleyip, bir taşım daha kaynattıktan sonra soğutun. Sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti gezdirin.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.