Burma Baklava

Giriş Tarih ve Saati: 14.09.2018 | 10:17 Güncelleme Tarih ve Saati: 14.09.2018 | 10:21

Şerbet için bal ve suyu iyice çırpıp, buzdolabında dinlendirin. Hamur için un dışında kalan tüm malzemeyi çırpın. Orta sertlikte bir hamur elde edene dek azar azar un ilave edin ve yoğurun. Hamurdan elma büyüklüğünde bezeler koparıp, unlu zeminde merdane yardımıyla açın. 1 adet yufkayı düz bir zemine yayıp, üzerine ceviz serpin. Sonra ortadan ikiye kesip, yarım yufkayı oklavaya sarın. Oklavanın iki ucundan ellerinizle tutup ortaya doğru büzün ve oklavadan çıkarın. Pişirme kağıdı ile kaplanmış orta boy fırın tepsisine yerleştirin. Kalan yufkaları da aynı şekilde hazırlayın. Üzerlerine sade yağ ve eritilmiş kuyruk yağı gezdirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30 dakika, kızarana dek pişirin. Sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti gezdirin. Şerbeti çekene dek dinlendirip servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.