Bulgurlu un helvası tarifi

Hem pratik hem leziz müthiş bir tatlı tarifi! İşte hazırlaması kolay leziz mi leziz bulgurlu un helvası tarifi...

Giriş Tarih ve Saati: 02.12.2019 | 10:00 Güncelleme Tarih ve Saati: 02.12.2019 | 10:06

Bulguru su ile hafif nemlendirin. Kağıt havlu üzerine alın ve 2-3 saat kuruması için bekletin. Daha sonra robottan geçirip un haline getirin. Tereyağını bir tencereye alın ve dolmalık fıstığı ilave edin. Tereyağının hafif kokusu çıkana dek kavurun ve unu ekleyin. Kısık ateşte 5 dakika kavurun. Robottan geçirdiğiniz bulguru katın ve unun rengi pembeleşene kadar kavurmaya devam edin. Tozşekeri ilave ettikten sonra şöyle bir karıştırın ve soğuk sütü ekleyin. Karışım kaynama noktasına geldiğinde tencereyi ocaktan alın ve topaklanmaması için tahta bir kaşıkla 2-3 dakika karıştırın (bu esnada helva sütünü çekmiş ve kıvama gelmiş olacaktır). Şekil vererek, vişneyle süsleyin ve servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.