Ballı Badem Tatlısı

Giriş Tarih ve Saati: 29.07.2010 | 12:23 Güncelleme Tarih ve Saati: 01.11.2018 | 15:17

Derin bir kasede irmik, tereyağı, yumurta ve toz şekeri yoğurun. Elenmiş un, tuz ve kabartma tozunu ilave edip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurmaya devam edin. Üzerini nemli bir bezle örterek yarım saat dinlendirin. Diğer tarafta 15-20 dakika sıcak suda beklemiş bademlerin kabuklarını soyun ve fırında hafif pembeleştirin. iri dövdükten sonra içine ayırdığınız 1 adet yumurta akını ekleyip karıştırın Hamurdan iri ceviz büyüklüğünde parçalar koparın İçine bademli harçtan 1 çorba kaşığı koyup poğaça yapar gibi yuvarlayın. Hamur ve iç harç bitene kadar işleme devam edin. Tatlıları yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri hafif pembeleşene kadar pişirin. şerbet için toz şeker ve suyu kaynatın. Limon suyunu ilave edin ve 1-2 taşım daha kaynatıp soğuması için bir kenara alın. Tatlı sıcakken soğuk şerbeti üzerine gezdirin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.