Bal kabaklı Ebruli Tatlı

Giriş Tarih ve Saati: 11.01.2017 | 11:07 Güncelleme Tarih ve Saati: 25.10.2018 | 17:23

1.Bal kabağını küp doğrayıp tencereye alın. Üzerine su ekleyip haşlayın. Blenderden geçirip,ocağa oturtun. Toz şeker ilave edip karıştırın.Zencefil ve irmik ilave edip, koyu kıvam alana dek pişirin.
2.Tabanı için blenderden geçirilmiş bisküvi, tereyağı,kakao ve sütü iyice karıştırıp hamur elde edin.
3.Sos için sütü tencereye alıp toz şeker ilave edin. Toz şeker eriyince sürekli karıştırarak kakao,vanilya ve nişastayı ekleyin.Hafif kıvam alana dek pişirin.
4.Tabanı geniş bir dikdörtgen cam kaba bastırarak yayın. Üzerine bal kabaklı harcın yarısını yerleştirin. Üzerine sosun yarısını gelişigüzel gezdirin.Kalan bal kabaklı harcı yayıp, sosu gezdirin. Çatal yardımıyla sosa şekil verin.Bir gece buzdolabında dinlendirip, soğuk olarak servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.