Balkabaklı Baklava

Giriş Tarih ve Saati: 26.01.2017 | 15:19 Güncelleme Tarih ve Saati: 25.10.2018 | 17:03

1 İÇ malzeme için bal kabağı ve cevizi iyice harmanlayıp kenara alın.

2 Yufkaları üst üste yerleştirip 10x10cm'lik kareler halinde kesin. Bir parça yufkanın üçgen tarafına 2 tatlı kaşığı bal kabaklı iç malzemeden koyup, diğer üçgen kenarı üzerine kapatın. Kalan yufka parçalarını da aynı şekilde hazırlayıp, fırın tepsisine dizin. Üzerine eritilmiş tereyağı gezdirip, önceden ısıtılmış 160 derece fırında pembeleşene dek pişmeye bırakın.

3 Şerbet için su ve toz şekeri kaynatın.Ocaktan almaya yakın limon suyu ekleyip ocaktan kaldırın ve ılınmaya bırakın. Sıcak bal kabaklı baklavanın üzerine ılık şerbeti gezdirin. 5-10 dakika dinlendirip, toz Antep fıstığı ile süsleyerek servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.