Baklava Mantolu Pandispanya

Giriş Tarih ve Saati: 14.07.2010 | 16:22 Güncelleme Tarih ve Saati: 31.10.2018 | 11:32

ÖNCELİKLE şerbet için toz şeker ve suyu kaynatın. Limon suyunu ilave edip 1 taşım daha kaynadıktan sonra soğutun. hamur için süt, sıvı yağ, yumurta, kabartma tozu, sirke, bir tutam tuz ve unu kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp 15 dakika dinlendirin.Hamuru 12 eşit parçaya ayırın. Nişasta ile çok ince baklava hamuru olacak şekilde açın. Açılan hamurun ilkini fırın tepsisinin içine serin. 3 adet hamuru aralarına eritilmiş tereyağı sürerek serin. 3.cü hamurun üzerine eritilmiş tereyağı ve dövülmüş cevizin yarısını yayın. Tekrar 3 adet yufkayı aralarını yağlayarak üstü üste döşeyin. Pandispanya hamuru için yumurta ve toz şekeri boza kıvamına gelene kadar çırpın. Elenmiş unu ilave edip tahta bir spatula ile karıştırın. Bu hamuru yufkaların üzerine yayın. Pandispanya hamuruna kadar olan işlemi tekrarlayın. Kalan tereyağını üzerine gezdirin. İstediğiniz şekilde kesin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Soğuyan şerbeti sıcak tatlının üzerine dökün.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.