Baklava Yufkasında Cevizli Kadayıf

Çıtır çıtır ağızda dağılan tarifi ve kolay yapımıyla Baklava Yufkasında Cevizli Kadayıf tarifi.

Giriş Tarih ve Saati: 09.04.2022 | 05:14 Güncelleme Tarih ve Saati: 11.05.2022 | 14:14

Şerbet için şeker ve suyu tencereye alıp kaynatın. Kaynadıktan sonra limon suyunu ekleyip 3-4 dakika kaynatın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Dört adet baklava yufkasını üst üste yerleştirin. Üzerine kadayıf ve cevizin yarısını serpin. Uzun kenarından başlayarak rulo şeklinde sarın. Rulodan 1.5 parmak genişliğinde parçalar kesin. Kesik tarafları yukarı bakacak şekilde aralarında boşluk bırakmadan fırın tepsisine dizin. Kalan baklava yufkalarına da aynı işlemi uygulayın. Üzerlerine eritilmiş tereyağı gezdirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirin. Fırından alıp 2-3 dakika ilk sıcağı geçince üzerine soğuk şerbeti dökün. 2 saat dinlendirip servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.