Baklava Yufkasında Cevizli Kadayıf Sarma

Giriş Tarih ve Saati: 02.06.2019 | 13:09 Güncelleme Tarih ve Saati: 02.06.2019 | 13:09

Şerbet için su ve tozşekeri tencereye alıp kaynatın. Birkaç dakika sonra limon suyunu ekleyin. Bir iki taşım kaynatıp ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Baklava yufkalarını 4'erli olacak şekilde üst üste koyup iki grup yapın. Bu grupların üzerine önce kadayıfları, sonra cevizleri paylaştırıp sıkıca rulo yapın. 1.5 parmak genişliğinde dilimleyin. Kestiğiniz yüzeyi yukarı bakacak şekilde 20x25 cm boyutlarında bir fırın kabına aralarında boşluk bırakmadan dizin. En üste eritilmiş yağ dökün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Üzerine soğuk şerbeti dökün. 2 saat dinlendirdikten sonra üzerine toz antepfıstığı serperek servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.