Zeytinyağlı Kırmızı Soğan Dolması Tarifi

Türk yemeklerinin olmazsa olmazı soğan, mutfakların başrol oyuncusu gibidir. Tencere yemeklerinden, salataya ve tüm dolma içlerinde mutlaka kullanılır. Peki bütün yemeklerin yancısı olan soğanı hiç böyle denediniz mi? İşte zeytinyağlı kırmızı soğan dolması tarifi

Giriş Tarih ve Saati: 23.07.2019 | 10:12 Güncelleme Tarih ve Saati: 23.07.2019 | 13:00

Kırmızı soğanların kabuklarını soyup, içlerini fazla çıkarmadan, kabak dolması yapar gibi oyun. Daha sonra tuz eklediğiniz suda 15 dakika haşlayıp, süzün. Zeytinyağını bir tavaya alıp, ince kıyılmış soğanı rengi dönene dek kavurun. Üzerine bulgur ekleyip, 5 dakika kavurun. Baharatları, tuzu ve suyu katıp, 5 dakika pişirin. Üzerine ceviz ekleyip, ocaktan alın ve harcı 10 dakika dinlendirin. Haşladığınız soğanların içine bulgurlu harçtan doldurun ve fırın kabına yerleştirin. Üzerine pekmez gezdirin. Kabı alüminyum folyo ile kapatın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 15 dakika pişirin. Ilık ya da soğuk olarak servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.