Yoğurtlu Patlıcan Sandalı

Giriş Tarih ve Saati: 24.07.2023 | 10:29 Güncelleme Tarih ve Saati: 24.07.2023 | 10:29

Patlıcanları ikiye kesip, tuzla ovun. Daha sonra iyice yıkayıp kurulayın. 2 yemek kaşığı yağ, 1.5 çay kaşığı tuz ve yarım çay kaşığı karabiberi karıştırın. Bu karışımı patlıcanların her tarafına sürün. Pişirme kâğıdı serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirip, önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 30 dakika patlıcanlar yumuşayıp kızarana kadar pişirin. Pişen patlıcanları soğuması için kenara alın. Diğer taraftan patatesin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın. Tereyağını eritip 1.5 çay kaşığı tuz ve yarım çay kaşığı karabiberle karıştırın. Bu karışım ile patatesleri harmanlayın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında patatesler kızarana kadar 20 dakika pişirin. Süzme yoğurdu, 1 çay kaşığı tuz ve ezilmiş sarımsakla karıştırarak patlıcanların ortasına yerleştirin. Üzerine patatesleri, ince doğranmış taze soğanı ekleyin. Küçük doğranmış çilek ile süsleyerek servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.