Taze Soğanlı Patlıcan

Giriş Tarih ve Saati: 18.06.2019 | 10:27 Güncelleme Tarih ve Saati: 18.06.2019 | 12:36

Patlıcanları kabuklarıyla birlikte yarım cm'lik halkalar halinde doğrayın. Acısını almak için tuzlu suda 15 dakika bekletin. Süzüp sudan geçirin ve kurulayın. Dolmalık fıstığı yapışmaz yüzeyli bir tavada rengi dönene dek karıştırarak kavurun. Taze soğanı ince kıyın. Domatesleri küp doğrayın. Bayat ekmek dilimlerinin kenarlarını alıp, rondodan geçirin. Zeytinyağının yarısını bir tavaya alıp, taze soğan ve domatesi birkaç dakika soteleyin. Tuz ve karabiberini ayarlayıp, ocaktan alın. Fırın kabının dibine bir sıra patlıcan yerleştirin. Üzerine biraz taze soğanlı harçtan gezdirin. Bayat ekmek ve rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Yeniden bir sıra patlıcan yerleştirip, yine soğanlı harç, ekmek içi ve rendelenmiş kaşar peyniri serpin. En üstte taze soğanlı harç, ekmek içi ve rendelenmiş kaşar peyniri kalacak şekilde malzeme bitene dek işleme devam edin. Dolmalık fıstığı da serpin. Kalan zeytinyağını yemeğin üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında patlıcan yumuşayana dek pişirin.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.