Sofra

5 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    5 adet bostan patlıcanı
    Kızartmak için:
    Sıvı yağ
    3 adet kuru soğan
    4 diş sarımsak
    Sotelemek için:
    2 çorba kaşığı sıvı yağ
    750 gram kuşbaşı et
    200 gram mantar
    4 adet domates
    1 tatlı kaşığı salça
    3 su bardağı et suyu
    100 gram rendelenmiş kaşar peyniri
    Tuz,
    karabiber
    Süslemek için:
    Maydanoz
Patlıcanları soymadan ikiye bölüp, içlerini çıkarın. Yarım saat tuzlu suda bekletip, kızgın sıvı yağda kızartın. İçini hazırlamaya başlayın. Bunun için, soğanları ve sarımsakları küp şeklinde doğrayın. 2 çorba kaşığı sıvı yağda pembeleşinceye kadar kavurun. Eti ilave edip, biraz daha kavurun. Küçük doğranmış domates, mantar, salça, tuz, karabiber ekleyin. Biraz daha kavurup, 3 su bardağı et suyunu ilave edin ve soteleyin. Daha sonra bu malzemeyi patlıcanların içine doldurup, fırın tepsisine dizin. Soteden artan suya biraz daha sıcak su ekleyip, patlıcanların üzerine gezdirin. Son olarak rendelenmiş kaşar peynirini üzerine serpin. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 35 dakika pişirin. Üzerine ince kıyılmış maydanoz serpip servis yapın.