Patlıcanlı Köfte

Ramazan'da günün mükafatı olacak lezzetler...

Giriş Tarih ve Saati: 04.05.2018 | 16:35 Güncelleme Tarih ve Saati: 04.05.2018 | 16:41

Harç için patlıcanları temizleyip ince doğrayın. Üzerine kaşar peyniri, yumurta akı ve tuz ilave edip harmanladıktan sonra kenara alın. Ayrı bir yerde ince bulguru su ile ıslatın. Kıyma, 1 adet yumurta sarısı, kıyılmış maydanoz, sivri biber, kırmızı biber, dövülmüş sarmı- sak, salça, kimyon, karabiber, pul biber, yeteri kadar tuz ve ıslatılmış ince bulguru iyice yoğurun. Daha sonra 30 dakika dinlendirin. Streç filmi düz bir zemine yayıp, üzerine kıymalı karışımı incecik olacak şekilde yerleştirin. Daha sonra harcı kıymalı karışımın üzerine yayıp, streç film yardımıyla rulo şeklinde sarın. Buzdolabında 2-3 saat dinlendirip, üzerindeki streç filmi çıkarın. Fırın tepsisine yerleştirip, önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri pembeleşene dek pişirin. Dilimleyip servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.