Sofra
Ramazan'da günün mükafatı olacak lezzetler...

6 Porsiyon
Zorluk Derecesi Zor

MALZEMELER

    1 çay bardağı ince bulgur
    Yarım çay bardağı sıcak su
    1 kg köftelik kıyma
    1 adet yumurta sarısı
    1 demet maydanoz, 5-6 diş sarmısak 2'şer adet sivri biber ve kırmızı biber
    1 tatlı kaşığı biber salçası
    1 tatlı kaşığı domates salçası
    1'er tatlı kaşığı kimyon, karabiber, pul biber, yeteri kadar tuz

    Harç için:
    2 adet közlenmiş patlıcan
    100 gram rendelenmiş kaşar peyniri
    1 adet yumurtanın akı, 1 çay kaşığı tuz
Harç için patlıcanları temizleyip ince doğrayın. Üzerine kaşar peyniri, yumurta akı ve tuz ilave edip harmanladıktan sonra kenara alın. Ayrı bir yerde ince bulguru su ile ıslatın. Kıyma, 1 adet yumurta sarısı, kıyılmış maydanoz, sivri biber, kırmızı biber, dövülmüş sarmı- sak, salça, kimyon, karabiber, pul biber, yeteri kadar tuz ve ıslatılmış ince bulguru iyice yoğurun. Daha sonra 30 dakika dinlendirin. Streç filmi düz bir zemine yayıp, üzerine kıymalı karışımı incecik olacak şekilde yerleştirin. Daha sonra harcı kıymalı karışımın üzerine yayıp, streç film yardımıyla rulo şeklinde sarın. Buzdolabında 2-3 saat dinlendirip, üzerindeki streç filmi çıkarın. Fırın tepsisine yerleştirip, önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri pembeleşene dek pişirin. Dilimleyip servis yapın.