Körili Karnabahar

Giriş Tarih ve Saati: 15.07.2010 | 11:25 Güncelleme Tarih ve Saati: 22.07.2013 | 17:19

ARNAVUT biberlerinin çekirdeklerini çıkarın. Kakulelerin kabuklarını soyup tohumlarını çıkarın. Arnavut biberi, kimyon ve kişniş tohumlarını bir tavaya alıp sürekli karıştırarak 2 dakika kavurun. Soğuduktan sonra havana alıp üzerine hardal ve çemenotu tohumu, zerdeçal ve toz zencefili ekleyin, toz haline gelene kadar dövün. Bir tencereye 4 su bardağı su koyup kaynatın. Üzerine hindistancevizini ekleyip karıştırın. Kapağını kapatıp ocaktan alın. Yarım saat dinlendirdikten sonra bir tülbentten geçirerek süzün.
Karnabaharı çiçeklerine ayırın. Havuçları verev doğrayın. Domatesleri 2'ye bölüp çekirdeklerini
çıkardıktan sonra 4'e bölün. Patates ve soğanları küp doğrayın. Zeytinyağını kızdırıp çubuk tarçın ve karanfilleri 1 dakika kavurun. Üzerine soğan ve kıyılmış sarmısakları ilave edip renkleri dönene kadar kavurun. Havanda dövdüğünüz baharat karışımını ekleyip 3 dakika daha kavurun. Karnabahar, patates, havuç, bezelye ve tuzu tavaya alın. 5 dakika sote ettikten sonra süzdüğünüz suyu ekleyin. Kapağı kapalı olarak 20 dakika pişirin. Tarçın ve karanfilleri çıkarıp servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.