Kestaneli Lahana Sarması

Giriş Tarih ve Saati: 02.01.2013 | 14:30 Güncelleme Tarih ve Saati: 19.06.2013 | 12:11

LAHANAYI ortasından kesin ve yapraklarını teker teker ayırın. Tuzlu suda 3 dakika haşlayın ve süzün. içi için, yemeklik doğranmış soğanı zeytinyağında 2-3 dakika kavurun. Üzerine ayıklanmış ve yıkanmış pirinci ilave edip, 2-3 dakika daha kavurun. Kuşüzümünü sıcak suda 10 dakika bekletip süzün ve harca katın. Tozşeker, tarçın, yenibahar ve 1 su bardağı sıcak suyu ekleyip, karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp, kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Kıyılmış maydanoz ve dereotunu ilave edin. Kestaneleri bir ucundan bıçakla çizin ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında yarım saat pişirin. Daha sonra kabuklarını soyun ve iri küpler halinde doğrayıp, iç harca ekleyin. Tuzunu ayarladıktan sonra tüm malzemeyi karıştırın. Lahana yaprağına iç harçtan 1 tatlı kaşığı koyun ve sarın. Lahana yaprakları ve iç harç bitene kadar işleme devam edin. Sarmaları tencereye dizin ve üzerine kalan bir buçuk su bardağı sıcak suyu gezdirin. Üzerine porselen bir tabak koyun ve tencerenin kapağını kapatop, 30 dakika pişirin. Tencerede biraz dinlendikten sonra servis tabağına alın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.