Sofra

ELİF KORKMAZEL

6 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    1 adet orta boy gevşek lahana
    Yeteri kadar su
    Tuz

    İçi için:
    2 adet orta boy soğan
    1 çay bardağı zeytinyağı
    1 su bardağı pirinç
    1 çorba kaşığı kuşüzümü
    1 çorba kaşığı tozşeker
    1'er çay kaşığı tarçın ve yenibahar
    İki buçuk su bardağı sıcak su
    1'er demet maydanoz ve dereotu
    250 gram kestane
    Tuz
LAHANAYI ortasından kesin ve yapraklarını teker teker ayırın. Tuzlu suda 3 dakika haşlayın ve süzün. içi için, yemeklik doğranmış soğanı zeytinyağında 2-3 dakika kavurun. Üzerine ayıklanmış ve yıkanmış pirinci ilave edip, 2-3 dakika daha kavurun. Kuşüzümünü sıcak suda 10 dakika bekletip süzün ve harca katın. Tozşeker, tarçın, yenibahar ve 1 su bardağı sıcak suyu ekleyip, karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp, kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Kıyılmış maydanoz ve dereotunu ilave edin. Kestaneleri bir ucundan bıçakla çizin ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında yarım saat pişirin. Daha sonra kabuklarını soyun ve iri küpler halinde doğrayıp, iç harca ekleyin. Tuzunu ayarladıktan sonra tüm malzemeyi karıştırın. Lahana yaprağına iç harçtan 1 tatlı kaşığı koyun ve sarın. Lahana yaprakları ve iç harç bitene kadar işleme devam edin. Sarmaları tencereye dizin ve üzerine kalan bir buçuk su bardağı sıcak suyu gezdirin. Üzerine porselen bir tabak koyun ve tencerenin kapağını kapatop, 30 dakika pişirin. Tencerede biraz dinlendikten sonra servis tabağına alın.