Karnabaharlı Lazanya

Giriş Tarih ve Saati: 30.07.2010 | 14:22 Güncelleme Tarih ve Saati: 04.10.2013 | 17:04

LAZANYALARI kaynamış tuzlu suda 5 dakika haşlayıp soğuk su dolu yayvan bir kaba alın. Tereyağını eritip un ve biberiyeyi ekleyin. 5 dakika kavurduktan sonra üzerine süt,su, çentilmiş sarmısak, karabiber ve tuzu ekleyin. Sürekli karıştırarak 5 dakika daha pişirin. Diğer taraftan çiçeklerine ayırdığınız karnabaharı tuzlu sirkeli suda 10 dakika haşlayıp süzün. Dil peynirini ince ince kıyıp kenara alın. Bir fırın kabını yağlayıp lazanyaları kabın dibine yerleştirin. Üzerine, önce hazırladığınız sostan dökün, sonra dil peyniri serpin. Bir kat daha lazanya koyup bu kez önce karnabahar, daha sonra sos ve dil peyniri koyun. Bu işlemi ikinciye tekrar edin ancak en üstünü lazanya ile kapatmayın. Domateslerin kabuklarını soyup ikiye bölün ve zeytinyağında 2 dakika sote edin. Yemeği önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 15 dakika pişirin. Daha sonra fırından çıkartıp domatesleri üstüne yerleştirin. Tekrar fırına koyup 10 dakika daha pişirin. 5 dakika dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.