Kabak Graten

Sunumu da lezzeti kadar iştah uyandıran kabak grateni yiyen herkes çok sevecek. Kolay tarifi ve lezzetli sunumuyla kabak graten tarifi.

Giriş Tarih ve Saati: 09.04.2023 | 09:50 Güncelleme Tarih ve Saati: 09.04.2023 | 09:50

Süt, krema, un, zeytinyağı, 2 diş halka doğranmış sarımsak, defne yaprağı ve 1 çay kaşığı tuzu sos tenceresine alın. 10-15 dakika kısık ısıda ve sürekli karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Patates ve kabakları halka dilimleyin. Orta boy bir tencereye patatesleri alın. Üzerine bir parmak geçecek kadar sıcak su ve 1 çay kaşığı tuz ekleyin. Ocağa oturtup kaynayana kadar haşlayın. Kaynayınca altını kısıp 7-8 dakika daha haşlayın. Suyunu süzüp kenara alın. Kabakları ve patatesleri yağlanmış orta boy fırın kabına birbirine değecek şekilde dizin. Badem sütlü karışımı üzerine dökün. Biberiye ve kalan bütün sarımsakları aralarına yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35 dakika pişirin. Sürenin sonunda fırından alın. Üzerine kaşar peyniri serperek 5 dakika daha üzeri kızarana kadar önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin. Ilık olarak servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.