İmambayıldı

Giriş Tarih ve Saati: 09.08.2010 | 14:38 Güncelleme Tarih ve Saati: 25.07.2013 | 11:57

PATLICANLARIN kabuklarını bütün olarak soyun. 1'er tatlı kaşığı tuz ve tozşekeri karıştırıp patlıcanları bu karışıma bulayın. Bir kevgir içinde yarım saat bekletin. Yıkadıktan sonra iyice kurulayın. Üzerlerini sıvıyağ ile yağlayıp fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 230 derece fırında önce harlı olarak 10 dakika, daha sonra ısıyı 200 dereceye getirip yumuşayana kadar pişirin. Bir tavaya aldığınız zeytinyağında ince kıyılmış sarmısak ve soğanları kavurun. Kabukları soyulmuş ve küp doğranmış domates, 2 tatlı kaşığı tozşeker ile tuz ilave edin. Domates suyunu çekince tavayı ocaktan alın. İnce kıyılmış maydanozu ilave edip karıştırın. Pişen patlıcanların ortalarını yarın ve hazırladığınız harcı içlerine pay edin. Üzerlerine biberleri yerleştirin. Tepsinin üzerini alüminyum folyo ile kapatıp 200 derece fırında 10 dakika daha pişirin. Soğuduktan sonra servis tabağına alın ve servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.