3 adet kabak
Yarımşar demet maydanoz ve dereotu
5-6 dal taze soğan, 4 adet yumurta
200 gram beyaz peynir
1 çay bardağı zeytinyağı
1 paket kabartma tozu, aldığı kadar un
Tuz, karabiber, pul biber
Üzeri için: Susam
Kabakları soyduktan sonra rendeleyin ve suyunu sıkıp, başka bir kaba alın. Kıyılmış maydanoz, dereotu ve taze soğanı ilave edin. Ayrı bir kapta çırptığınız yumurtaları ekleyip karıştırın. Rendelenmiş beyaz peynir, zeytinyağı, kabartma tozu ve baharatları katın. Akıcı bir kıvam elde edene kadar un ilave edip karıştırın. Yağlı kağıt ile kaplanmış dikdörtgen bir kalıba (yaklaşık 35x25 cm ebadında) karışımı boşaltın ve üzerine bol susam serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında içini çekene kadar yaklaşık 40 dakika pişirin. Ilındıktan sonra dilimleyerek, naneli ayranla birlikte servis yapın.