Barbunya Otlu Sarma

Giriş Tarih ve Saati: 08.11.2013 | 17:15 Güncelleme Tarih ve Saati: 08.11.2013 | 17:16

1 ASMA yapraklarının tuzunu almak için birkaç kez suyunu değiştirerek ılık suda bekletin. Daha sonra elinizle sıkıp kenara alın. Pirinci geniş bir kaba alın. Üzerine haşlanmış barbunya, ince kıyılmış soğan, sarmısak, maydanoz, dereotu, nane, sirke, zeytinyağı, tuz ve baharatları ilave edip, harmanlayın. 2 Bir adet asma yaprağını düz bir zemine serin. İçine yaprağın büyüklüğüne göre hazırladığınız harçtan koyup, çok sıkı

olmayacak şekilde sarın. Yaprak ve harç bitene dek işleme devam edin. Yayvan bir tencerenin
dibine birkaç tane asma yaprağı serip, üzerine sarmaları çok sıkışık olmayacak şekilde yerleştirin. Sarmaların üzerini geçecek kadar ılık su koyup, bir tabak yerleştirin ve tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte arada bir kontrol ederek pirinç yumuşayana dek pişirin. Ilık ya da soğuk olarak servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.