Sofra
Bugün son iftar menünüz için karşınızdayız. Bayram sofrası hazırlıkları yapmak isteyenler için de bu güzel menüyü önermek istiyoruz. Bayram ikramınız için tatlıların incisi olarak kabul edilen Şekerpare, bol sebzeli ve arpa şehriyeli tavuk, yeşilliği bol güzel bir salata ve bir de hurma ile yapılan nefis bir şekerleme. Şeker Bayramı’nız kutlu, mutlu ve her zaman huzurlu olsun.

6 Porsiyon
Zorluk Derecesi Kolay
Ev Yapımı

MALZEMELER

    3 demet maydanoz

    1 demet taze nane

    1 demet taze soğan

    Yarım çay bardağı kısırlık bulgur

    2 adet domates

    2 adet limonun suyu (1 limonun ise rendelenmiş kabuğu)

    Sızma zeytinyağı

Bulgurun üzerine yarım çay bardağı kaynar su ekleyip karıştırın. Üzerini bir bezle kapatıp yarım saat dinlendirin. Maydanoz, nane ve taze soğanı temizleyip kıyın. Domateslerin kabuğunu ve çekirdeklerini temizleyip küp şeklinde kesin. Hepsini büyük bir kasenin içine alın. Limon kabuğu ve suyunu, tuz ve zeytinyağını ekleyin iyice karıştırın. İyice harmanlayıp servis yapın.