Semizotlu ve Bulgurlu Salata
Hafif ekşi lezzetiyle girdiği her tarife yakışan semizotundan doyurucu bir salata yapabilirsiniz. İşte size kolay tarifiyle tam mevsiminde yapabileceğiniz semizotlu ve bulgurlu salata tarifi.
Taze patatesleri yıkayıp kabuklarıyla beraber ortadan ikiye kesin ve hafif diri kalacak şekilde haşlayın. Bulguru sıcak su ile ıslatıp üzerini kapatın ve şişene kadar bekletin. Semizotunu yıkayıp yapraklarını saplarından ayırın. Sapları daha sonra kullanmak üzere kaldırın. Kırmızıbiberleri küçük küp şeklinde doğrayın. Kiraz domatesleri ortadan ikiye kesin ve hazırladığınız malzemeleri geniş bir kaba alın. Üzerine zeytinyağı, limon suyu, tuz, karabiber, yenibahar ve tatlı pul biber ekleyip harmanlayın ve ılık servis yapın.