Nohudu bir gün önceden soğuk suda dinlendirin. Ertesi gün suyunu süzüp, blenderden geçirin. Üzerine kıyılmış maydanoz, sivri biber, taze soğan ve kişniş ilave edip, yeniden blenderden geçirin. Geniş bir kaba alıp, kıyılmış sarmısak, kabartma tozu, toz kişniş, kimyon, un, tuz ve karabiber ekleyip iyice yoğurun. Çok kuru olursa azar azar suilave edip yoğurmaya devam edin. Karışımdan ceviz iriliğinde parçalar koparıp, kızgın sıvıyağda altın rengi alana dek kızartın. Fazla yağını almak için kağıt havlu üzerine çıkarın. Tahin sos için tüm sos malzemesini çırpın. Çok koyu olursa nohudun haşlama suyundan azar azar ekleyin. Kıyılmış marul ve naneyi harmanlayıp servis tabağına alın. Üzerine falafelleri yerleştirip, nar serpiştirin. Sos gezdirip servis yapın.