Ekşi Elmalı Pirinç Kısırı

Giriş Tarih ve Saati: 23.09.2013 | 13:21 Güncelleme Tarih ve Saati: 18.05.2018 | 09:08

Pirinci ayıkladıktan sonra tuzlu ve sıcak suda 2 saat kadar bekletin. Bir tencereye bir buçuk su bardağı suyu ve beklettiğiniz pirinci koyun. Pirinç suyunu çekene kadar haşlayın (pirinçler biraz diri kalmalı). Haşlanan pirinci bir kaseye alın. Küp doğranmış soğanı ve zeytinyağını bir tencereye alarak soteleyin. Soğan sotelendiğinde domates ve biber salçasını ilave edip bir-iki kez karıştırın ve ocaktan alın. Sonrasında soğanlı malzemeyi kasedeki pirincin üzerine ekleyin. Üzerine rendelenmiş havucu, ince kıyılmış maydanozu ve taze soğanı ilave ederek fazla ezmeden harmanlayın. Bir kasede kimyonu, nar ekşisini, limon suyunu, fesleğeni ve tuzu çırpın. Bu karışımı hazırladığınız kısırın üzerine gezdirin.Elmaları ince dilimleyip

servis tabağına yerleştirin ve yanına kısırı koyup servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.