Zerdeçallı Etli Firik Pilavı

Giriş Tarih ve Saati: 14.09.2018 | 11:44 Güncelleme Tarih ve Saati: 14.09.2018 | 11:46

Tencereyi ısıtıp, eti ilave edin ve karıştırmadan et suyunu salana dek pişirin. Suyunu salınca karıştırıp, yeniden çekene dek pişirin. Tereyağı, karabiber ve pul biber ekleyip karıştırın. Su ilave edip, et yumuşayana dek pişirin. Ocaktan almaya yakın tuzunu ayarlayın. Firik pilavı için küçük küp doğranmış soğanı zeytinyağında yumuşayana dek soteleyin. Toz zerdeçal, karabiber ve pul biber ekleyip karıştırın. Firik bulguru, küp doğranmış domates ve kırmızı biber ilave edip bir iki çevirin. Eti ekleyip, üzerini iki parmak geçene dek sıcak su ilave edin ve tuzunu ayarlayın. Kaynayana dek harlı, kaynadıktan sonra kısık ateşte bulgur suyunu çekene dek pişirin. Bulgur sert ise yarım çay bardağı daha sıcak su ilave edip kısık ateşte pişirmeye devam edin.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.