Taze Soğanlı Pomak Pilavı Tarifi

Balkanların küçük şehri Pomak, şirin gezi yerleri ve kendine has tarifleri ile oldukça ilgi gören kültürlerden. Farklı lezzetleri denemeyi sevenler için Pomaklara özel tarifiyle taze soğanlı pomak pilavı tarifi...

Giriş Tarih ve Saati: 27.08.2019 | 11:09 Güncelleme Tarih ve Saati: 27.08.2019 | 12:47

Eti tavaya alıp zeytinyağı ve tereyağıilave edin ve harlı ateşte mühürleyin. Daha sonra suyunu salıp yeniden çekene dek karıştırın. Ocağın altını kısıp, doğranmış soğan ve sarımsak ilave ederek soteleyin. Sıcak su ilave edip, et iyice yumuşayana dek ara sıra karıştırarak pişirin. Eti orta boy bir fırın kabına yerleştirin. Üzerine iyice yıkanıp suyu süzülmüş pirinci yayın. Üzerine kıyılmış taze soğanı serin, tuz serpin ve sıcak su ilave edin. Üzerini önce pişirme kağıdı sonra alüminyum folyo ile kapatın. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında ara sıra kontrol ederek (pilav suyunu çektiği halde pirinç sert ise bir miktar daha sıcak su ekleyerek) pişirin. Fırından alıp, üzerini örterek biraz demlendirin. Sıcak olarak servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.