Tavuklu Bulgur Pilavı

Giriş Tarih ve Saati: 22.02.2010 | 14:24 Güncelleme Tarih ve Saati: 18.10.2018 | 11:54

İki çorba kaşığı tereyağını eritip, arpa şehriyenin rengi koyulaşana kadar kavurun. Tencereye bulguru ilave edip, 2-3 dakika daha kavurun. Salçayı ilave edin. Birkaç dakika sonra bulgurun üzerini geçecek kadar sıcak su ve tuz ekleyip, orta ateşte pişmeye bırakın. Kalan tereyağını ayrı bir tavaya alıp, küçük küpler halinde doğranmış tavuk etini ekleyin. 5 dakika sonra toz kırmızıbiber ve küp doğranmış kırmızı biberi ekleyin. En son cevizi ekleyin. Bir-iki çevirip ocaktan alın ve kıyılmış nane ilave edin. Pilav suyunu tam çekmeden, tavuklu harcı üzerine ilave edip harmanlayın. Kısık ateşte tamamen suyunu çekene kadar pişirin. Üzerine kağıt havlu koyup kapağını kapın. 10 dakika demlendirip servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.