Sebzeli Pirinç Pilavı

Hemen her yemeğin yanına eşlikçi olabilen pilav; çeşitli sebzelerle zenginleştirildiğinde ise ana yemek mertebesine yükseliverir. Biber, havuç, bezelye ve mısır eklediğimiz ‘sebzeli pirin pilavı’ da tam bir ana yemek olabilen tariflerden. Şimdiden afiyet olsun.

Giriş Tarih ve Saati: 15.03.2024 | 11:42 Güncelleme Tarih ve Saati: 15.03.2024 | 11:42

Soğan, kapya biber, havuç ve sarımsağı Arnica Rapid Pro mini doğrayıcının haznesine aktarıp doğrayın. Kenara alın. Tereyağı ve zeytinyağını pilav tenceresine alın. Tereyağı eriyene kadar ısıtın. Üzerine doğradığınız sebze karışımın ilave edin. Karıştırarak kavurun. Bezelye, mısır, yarım saat suda ıslatılıp suyu süzülmüş pirinç, tuz ve karabiberi ekleyin. Suyunu ayarlayın. Bir iki kez karıştırıp tencerenin kapağını kapatın. Kaynayana kadar yüksek, kaynamaya başlayınca kısık ısıda pirinç suyunu çekene kadar pişirin. Ocaktan alıp harmanlayın. 10 dakika dinlendirip servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.