Safranlı Zereşkli Azeri Pilavı

Giriş Tarih ve Saati: 26.07.2010 | 11:34 Güncelleme Tarih ve Saati: 18.10.2018 | 10:07

Pirinci tuzlu sıcak suda 5-6 saat dinlendirin. Suyunu süzüp yıkadıktan sonra ayrı bir tencerede kaynayan 20 su bardağı sıcak suya atın ve diri kalacak şekilde haşlayın. Fazla suyunu süzüp, soğuk sudan geçirin. Ayrı bir yerde safranı 1 çay bardağı sıcak suda ıslatın. Sıvı yağı pilav tenceresine alın. Yufkayı iki kat olacak şekilde tenceredeki sıvı yağın üzerine yerleştirin. Suyu süzülen pirinci ekleyin. Ayrı bir yerde tereyağını eritin. Dolmalık fıstığı tereyağında pembeleştirip üzerine kuş üzümü ekleyin ve pilavın üzerine serpiştirin. Ardından zereşk ve suyu süzülmüş safranı serpiştirin. Tencerenin üzerine kağıt havlu serip kapağını kapatın. Ağır ateşte, 10-15 dakika demlenmeye bırakın. Daha sonra yufkanın üzerindeki pilavı servis tabağına alın. Dilerseniz yufka ile birlikte servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.