Perde Pilavı

Giriş Tarih ve Saati: 22.06.2010 | 16:01 Güncelleme Tarih ve Saati: 18.10.2018 | 12:02

Tereyağını eritip, pirinci beyazlaşana kadar kavurun. Üzerine havucu ilave edin. Havuç yumuşayınca, üzerini geçecek kadar su, kuş üzümü, tuz, karabiber ve tarçın ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp orta ateşte birkaç dakika pişirin. Daha sonra ocağı kısın ve pirinç suyu tamamen çekince ocaktan alın. Üzerine kağıt havlu kapatarak 10 dakika demlendirin. Bu arada milföy hamurlarını oda sıcaklığında yumuşayana kadar bekletin. Merdane ile biraz açın. Ortalarına hazırladığınız pilavı paylaştırın. Bohça şeklinde kapatın. Ek yeri altta kalacak şekilde tepsiye yerleştirin. Üzerlerine çırpılmış yumurta sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirip servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.