Perde Pilavı

Giriş Tarih ve Saati: 12.09.2013 | 12:59 Güncelleme Tarih ve Saati: 18.10.2018 | 15:08

Yıkanıp süzülmüş pirinci, yağda kavurun. Üzerine et bulyon, kuş üzümü, tuz ve tarçını ekleyip, pirinç suyunu çekene kadar orta ateşte pişirin. Pilavı ateşten alın. Badem, ceviz ve fındıkları kalan yağda hafifçe pembeleştirin. Pilava ekleyip, 10 dakika demlenmeye bırakın. Hamuru için, yumurta ve suyu çırpın. Tuz ve aldığı kadar un ekleyip, kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edin. Unlanmış zeminde incecik açın. Geniş ve yuvarlak tabanlı bir fırın kabını yağ ile yağlayıp, un serpin. Üzeri için ayırdığınız kuruyemişleri bu kaba dizin. Açtığınız yufkayı kaba serin. Pilavı karıştırıp, yufkanın içine boşaltın. Yufkanın kenarlarını pilavın üzerine kapatın. Üzerini de alüminyum folyo ile kaplayıp, önceden ısıtılmış 220 derece fırında kızarana dek pişirin. Ters çevirip, dilimleyerek servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.