Perde Pilavı

Giriş Tarih ve Saati: 09.09.2013 | 11:19 Güncelleme Tarih ve Saati: 18.10.2018 | 09:46

Bademlerin kabuklarını soyup, 20-25 tanesini kenara ayırın. Pirinci tuzlu sıcak suda 30 dakika bekletin. Bir tencereye margarini koyup, kızdırın. İçine kabukları soyulmuş bademleri atıp pembeleştirin. Ardından pirinci ilave edip 5 dakika daha kavurun. Sonrasında haşlanıp küçük parçalar halinde didiklenmiş tavuk göğüs etini, tuzu, karabiberi ve 3 bardak sıcak suyu ilave edip, orta ateşte pişirin. Bu arada hamur için, un, margarin, tavuk suyu tableti, yumurta ve sütü bir kapta karıştırın. Yumuşak bir hamur elde edene dek hamuru yoğurun. Merdane ile hamuru bıçak sırtı kalınlığında açın. Fırına dayanıklı çukur bir cam kabı önce
margarinle yağlayın. Kenara ayırdığınız 20-25 adet bademi de margarinle yağlayıp fırın kabına gelişigüzel yapıştırın. Hamuru (bademleri düşürmeden) kabın ortasından kenarlara doğru eşit bir şekilde elinizle yayın. Pilavı içine döküp, kabın kenarından sarkan hamuru içeri doğru, pilavın üzerini kapatacak şekilde örtün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika kızarana dek pişirin.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.