Perde Pilavı

Giriş Tarih ve Saati: 23.10.2012 | 12:02 Güncelleme Tarih ve Saati: 18.10.2018 | 14:27

Yufka için un, yoğurt, yumurta, sıvı yağ, kabartma tozu ve sütü iyice yoğurun. Üzerini kapatıp, 20 dakika dinlendirin. Bademleri kaynar suda 10 dakika bekletip kabuklarını soyun. Ayrı bir yerde yemeklik doğranmış soğanı sıvı yağda soteleyin. Üzerine dolmalık fıstık ve kabukları temizlenmiş 1 su bardağı badem ekleyip kavurun. Kuşbaşı doğranmış tavuk etini ilave edip, sotelemeye devam edin. Yıkanıp, süzülmüş pirinç, kuş üzümü, tuz, karabiber ve yenibahar ilave edin. Üzerine çıkacak kadar ılık su ekleyip, pişmeye bırakın. Yuvarlak kek kalıbını margarinle yağlayın. Üzerine yarım su bardağı bademi yapıştırın. Yufka için hazırladığınız hamuru açıp, kek kalıbının içine kenarları dışarı sarkacak şekilde yerleştirin. Soğuyan pilavı ortasına doldurup, kek kalıbının kenarlarından sarkan kısımları üzerine kapatın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kızarana dek pişirin. Servis tabağına ters çevirin ve dilimleyerek servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.