Patlıcanlı Karidesli Pilav

Giriş Tarih ve Saati: 28.02.2011 | 15:01 Güncelleme Tarih ve Saati: 18.10.2018 | 14:29

Tuzlu suda soyulmuş olarak beklettiğiniz patlıcanları kuşbaşı doğrayın. Yapışmaz tavada yarım çay bardağı zeytinyağı ile kavurun. Kağıt havlu üzerine alarak bekletin. Aynı işlemi, karidesler için tekrarlayın. Pilav tenceresine 2 çay bardağı zeytinyağı koyun. Yıkayıp süzdüğünüz 2 su bardağı pirinci, tuz ile birlikte ilave edip sürekli karıştırarak, 3 dakika kavurun. Kavrulmuş pirince, çok ince doğranmış soğanı ekleyerek, karıştırmaya devam edin. Patlıcan ve karidesleri de ilave edin ve bir dakika daha kavurun. Kavrulan malzemenin üzerine, 3 su bardağı soğuk su ilave edin ve tencerenin kapağını kapatın. Su kaynayınca, ateşi kısın. Pilav pişinceye kadar çok kısık ateşte tutun. Tencereyi ateşten aldıktan sonra, kapağının altına kağıt havlu yerleştirerek, 10 dakika kadar demlenmeye bırakın. Ilık servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.