Müceddere (Mercimekli Bulgur Pilavı)

Giriş Tarih ve Saati: 19.12.2013 | 16:48 Güncelleme Tarih ve Saati: 18.10.2018 | 15:01

Bir tencereye ayıklanmış ve yıkanmış mercimeği aktarıp, üzerini geçecek kadar su ilave edin. Bir taşım kaynatıp mercimeği süzgeçten geçirin. Suyunu süzdüğünüz mercimeği aynı tencereye aktarın. Üzerine 3 su bardağı su ekleyip, 10 dakika pişirin. Sonrasında içine bulguru ve tuzu ilave edin. 10 dakika daha pişirip ocağı söndürün. Bir tavaya aktardığınız zeytinyağında ince doğranmış soğanı 3-4 dakika kavurun ve pilavın üzerine döküp karıştırın. Sıcak olarak servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.