Limon ve Rokalı Risotto

Giriş Tarih ve Saati: 04.03.2011 | 10:38 Güncelleme Tarih ve Saati: 18.10.2018 | 14:41

Tavuk suyunu tencereye alarak ısıtın. Ayrı bir tencereye zeytinyağı, ince doğranmış soğan, sarımsak, fesleğen yaprakları ve pirinci alın. Plastik spatula ile pirinci ezmeden hafifçe karıştırın.Daha sonra sıcak haldeki tavuk suyunu azar azar ekleyerek karıştırın. Spatula ile tencere kenarlarındaki pirinçleri sıyırarak karıştırmaya devam edin. Limonların kabuklarını rendeleyip suyunu sıktıktan sonra pirince ekleyin. Pirinç, hafif sert kıvama geldiğinde incecik doğradığınız roka, tuz ve karabiberi katın. Parmesan peyniri ve tereyağını da ilave edip hemen sonrasında tencereyi ocaktan alın. Tereyağının eriyip de risottonun üzerine çıkmaması için çok hızlı bir şekilde sekiz çizerek karıştırın. Deniz taraklarını teflon tavada pişirin. Risottoyu servis tabağına alın. Üzerine deniz taraklarını yerleştirin. Son olarak somon havyarı ile süsleyerek servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.