Kuzu Etli Pilav

Giriş Tarih ve Saati: 18.09.2018 | 11:24 Güncelleme Tarih ve Saati: 18.09.2018 | 11:24

Pirinci yıkayıp bir kaba alın. Üzerine üç parmak geçecek kadar ılık su ekleyip 3-4 saat dinlendirin. Sürenin sonunda suyunu süzüp yıkayın. Orta boy bir tencereye eti koyup, suyunu salıp yeniden çekene dek ara sıra karıştırarak kavurun.1 çay kaşığı tuz ve karabiber ekleyip karıştırın. Varsa bakır tencereye yoksa kullandığınız herhangi bir orta boy tencereye zeytinyağı gezdirip, antep fıstığının 1/3'ünü koyun. Üzerine eti, tahta kaşıkla bastırarak yerleştirin. Antep fıstığının 1/3'ünü koyup, pirinci üzerine yayın ve bastırın. Ayrı bir yerde 3 su bardağı sıcak suda tereyağını eritip 1 çay kaşığı tuz ekleyin ve karıştırın. Daha sonra tenceredeki pirincin üzerine yavaşça gezdirin. Ocağa alıp kaynayana dek orta ateşte pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısıp, üzerine kalan antep fıstığını serpiştirin ve kapağı kapalı olarak suyunu çekene dek pişirin. Servis tabağına ters çevirip çıkarın ve ılık olarak servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.