Sofra
Farklı bir lezzet arayanlar kuru meyvelerle lezzetlendirilmiş bu pilavı çok beğenecek. İşte kuru meyveli pilav tarifi.

8 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta
Ev Yapımı

MALZEMELER

    3 su bardağı baldo pirinç

    500 gram parça kuzu et

    100 gram tereyağı

    100 gram kuru kayısı

    50 gram sarı kuru üzüm

    1 yemek kaşığı kuş üzümü

    100 gram çiğ badem

    50 gram çam fıstığı

    50 gram boz Antep fıstığı

    50 gram kaju fıstık

    50 gram kuru yaban mersini

    5 su bardağı et suyu

    Tuz, 1 tutam yenibahar, 1 tutam tarçın

    Yarım çay kaşığı karabiber

Baldo pirinci bol suyla yıkayıp 20 dakika ılık tuzlu suda bekletin. Kuru kayısıları küçük parçalar şeklinde doğrayın. Kayısı, kuru üzüm ve kuş üzümlerini yarım su bardağı et suyunda 20 dakika bekletin. Parça kuzu etini tencereye alıp kavurmaya başlayın. 80 gram tereyağını ekleyip kavurma işlemine devam edin. Çiğ badem, Antep fıstığı, çam fıstığı ve kaju fıstığı ekleyip çok kısık ateşte kavurun. Et suyunda beklettiğiniz kuru meyveleri ve pirinci iyice süzün. Pirinci ve tüm meyveleri ilave edin. Tuz, tarçın, karabiber ve yenibahar ile tatlandırıp et suyunu ekleyin. Et suyu kaynayana kadar hızlı sonrasında ise kısık ateşte pirinç taneleri suyu çekene kadar pişirmeye devam edin. Pilavı ocaktan aldıktan sonra kapağını açıp üzerini bir mutfak bezi ile kapatın. 20 dakika dinlendirin. Sıcak servis yapın.