Kabaklı Pirinç Pilavı

Giriş Tarih ve Saati: 07.10.2013 | 16:06 Güncelleme Tarih ve Saati: 18.10.2018 | 15:55

Kabakları temizleyip 4 cm'lik parçalar halinde kesin. Kaynar tuzlu suda 5 dakika haşlayın. Pirinci yıkayın. Margarini bir tencerede eritin. Pirinç ve tuzu ekleyin. Pirincin üzerini geçecek kadar su ekleyip kısık ateşte 15-20 dakika pişirin. Yumurtaların sarılarını çırpın. Üzerine sıvı yağ, pirinç, kabak, karabiber, pul biber ekleyip karıştırın. İnce kıyılmış soğan ve dereotunu da ekleyin ve tekrar karıştırın. Diğer tarafta yumurta aklarını katılaşıncaya kadar çırpın. Tahta kaşıkla kabaklı karışıma ekleyip yedirin. Yuvarlak fırın kabını yağlayın. Hazırladığınız karışımı fırın kabına yayın. Rendelenmiş gravyer peynirini pilavın üzerine serpiştirin. 200 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.